Indringers gebruiken trein om in de haven van Zeebrugge binnen te geraken

Redactie KW

Het viertal uit Iran sneed het dekzeil van een oplegger aan flarden om zo via die trailer op de trein te raken.

Zaterdagmorgen werden vier personen uit Iran aangetroffen in de haven van Zeebrugge. Door het dekzeil van een trailer op een trein kapot te snijden, waren ze op een trailer geraakt en zo ongemerkt de haven binnengereden met de trein. Daar werden ze echter onderschept. Twee onder hen drongen voor het eerst binnen, maar de andere twee van 25 en 26 jaar oud werden al herhaaldelijk in de haven aangetroffen.

Eén van de recidiverende indringers werd al in september 2016 door de correctionele rechtbank van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden voor het binnendringen in de haven. Hij was toen aangehouden voor deze feiten en de rechtbank had hem toen uitstel verleend voor de helft van zijn straf omdat hij zelf aangaf dat hij uit het illegale circuit wilde stappen en in Frankrijk asiel zou aanvragen.

Ook de andere gewoonte-indringer werd in het verleden al gedagvaard voor het binnendringen in de haven. Ook toen paste hij trouwens al de techniek toe om op een huiftrailer op een treinstel te kruipen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier