Inbrekers weg zonder buit in Oostende

Omdat de inbrekers niet binnen geraakten gooiden ze een raam in naast de inkom met een steen van zeker 15 kilogram. Daardoor werden de buren gealarmeerd © JRO
Redactie KW

De buurtbewoners van Frituur Opex werden woensdagavond omstreeks 21.30 uur gealarmeerd door brekend glas.

Inbrekers hadden een poging gedaan om in te breken in de frituur op de Stroombanklaan op de Vuurtorenwijk in Oostende. Uitbaters Tessa Tahon en Solaika Devriese zijn er het hart van in. “Hoewel er niets werd gestolen is het nooit leuk”, vertelt Tessa Tahon.

“We zijn pas open sinds 10 augustus en krijgen amper drie maanden na opening al inbrekers over de vloer. Gelukkig is onze inkomdeur goed gesloten met drie sloten. Omdat de inbrekers niet binnen geraakten gooiden ze dan maar een raam in naast de inkom met een steen van zeker 15 kilogram. Daardoor werden onze buren gealarmeerd.”

De politie kwam donderdagmiddag een sporenonderzoek uitvoeren. Voorlopig zijn de resultaten daarvan nog niet bekend. Wie iets verdachts heeft opgemerkt omstreeks 21.30 uur woensdagavond of iets meer weet over de poging tot inbraak, kan de politie van Oostende contacteren op het nummer 059 70 11 11.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier