Inbrekers viseren auto’s thuisverpleegkundigen in Brugge én Lichtervelde

Redactie KW

Afgelopen woensdag werd in Brugge zes keer ingebroken in wagens. Dit gebeurde telkens op klaarlichte dag en in drie gevallen viseerden de daders een auto van een thuisverpleegkundige. Donderdagnacht volgden twee inbraken in Lichtervelde.

Twee keer een personeelslid van het Wit-Gele Kruis en een keer van Bond Moyson. “De werkwijze is telkens dezelfde en heel eenvoudig”, zegt de woordvoerder van de Brugse politie. “De daders slaan een zijraam van de wagen in en gaan er met de handtas vandoor. Daarbij zoeken ze er de makkelijke slachtoffers uit waarbij ze heel snel kunnen toeslaan. In dit geval dus mensen die in de thuiszorg werken en kort op bezoek waren bij een patiënt, maar hun handtas wel in de wagen lieten liggen.”

De feiten deden zich voor in de Waalse straat, Molenmeers, Oude Gentweg, Verbrand Nieuwland, Beursplein en de Roompotstraat. Volgens Ann Desmedt van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen worden de wagens van thuisverpleegsters niet vaak geviseerd. “Maar als het gebeurt dan gebeurt het in golven zoals nu”, verduidelijkt ze. “Vroeger hebben we een paar inbraakgolven gekend in Oostende, maar dit jaar hadden we er nog geen meegemaakt. In Brugge is het sowieso een zeldzaam fenomeen. Van zodra er sprake is van inbraakfeiten worden al onze medewerkers via een interne berichtendienst op de hoogte gesteld. Er wordt ook geregeld gesensibiliseerd omtrent het inbraakrisico. Bij die inbraken van woensdag lagen de handtassen trouwens niet op een zichtbare plaats.”

Donderdagnacht volgden nog twee inbraken in wagens van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen in Lichtervelde.

(AF/KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier