Inbrekers stelen voor duizenden euro’s aan materiaal van bouwbedrijf uit Sijsele

Het bouwbedrijf Tradibo uit Sijsele is bezig op een werf in de Keizer Karelstraat in Gent. © AFr
Redactie KW

Dieven hebben voor enkele duizenden euro’s aan materiaal van een bouwbedrijf uit Sijsele gestolen. Ze haalden de hele werfkeet leeg en klommen zelfs in een torenkraan om er de verlichting uit te halen. “Ongelofelijk dat ze zo’n risico’s nemen”, klinkt het.

Het bouwbedrijf Tradibo uit Sijsele is bezig op een werf in de Keizer Karelstraat in Gent. Maar toen de werkmannen daar begin deze week toekwamen wachtte hen een onaangename verrassing. Dieven hadden er namelijk de hele werfkeet leeggehaald. “Ze namen werkelijk alles mee“, zegt Sophie Vancanneyt van Tradibo. “Grotere machines, maar ook de kleinste pruts en zelfs een stokoude radio. Ze wilden duidelijk echt àlles mee hebben. Voor ons natuurlijk wel een lelijke streep door de rekening.”

De dieven waren duidelijk echte waaghalzen. Want ze klommen zo’n tien meter hoog in de torenkraan op de werf. Daar haalden ze een viertal werflampen naar beneden. “Ze klommen de kraan in van op de eerste verdieping van de ruwbouw”, zegt Sophie. “Van daaruit klommen ze nog een zestal meter omhoog. En dat allemaal voor lampen die 150 euro kosten. Ze namen dus echt wel heel grote risico’s om die te stelen.”

Werf nochtans goed afgesloten

De bouwwerf werd net voor het weekend nochtans goed afgesloten. Herashekkens, molsloten en kettingen moesten de toegang versperren. Maar de daders knipten de kettingen door en geraakten zo binnen. “Het is daar nochtans een drukke straat”, zegt Sophie. “Maar we weten niet of ze ‘s nachts of overdag toegeslagen hebben. Je zou toch denken dat het opvalt als iemand zomaar die torenkraan in klimt. Maar als zoiets op een zaterdag gebeurt, staan mensen daar misschien niet direct bij stil.”

De totale schade voor het bedrijf loopt al snel in de duizenden euro’s. De gestolen machines alleen al kostten 5.000 euro. “We hebben onmiddellijk nieuwe moeten kopen. Anders lagen de werken stil en dan lopen de kosten nog hoger op. Dat konden we uiteraard niet laten gebeuren. Maar we zijn dus onze machines kwijt én moesten nieuwe kopen. Dat is uiteraard niet bepaald een leuke start van de week.”

Het bedrijf hoopt dat iemand toch iets gezien heeft afgelopen weekend dat naar de daders zou kunnen leiden. Eventuele getuigen kunnen dan ook bij de lokale politie van Gent terecht met informatie.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier