Inbrekers richten ware ravage aan bij diefstal in garage in Torhout

Redactie KW

Zaterdagnacht vond er in de Noordlaan een diefstal met braak plaats.

De onbekende daders parkeerden hun voertuig in de Ambachtsstraat en betraden het terrein van de garage via de achterzijde door de omheining door te knippen. Vervolgens namen ze ter hoogte van de mazouttank een ladder en plaatsten ze deze naast de garagepoorten aan de linkerzijde van het gebouw. De daders klommen op het gebouw en maakten een eerste gat in het dak.

Wanneer ze merkten dat dit gat niet op de juiste plaats zat, maakten ze een tweede gat met behulp van een pikhouweel. Ze stampten de isolatie en de binnenplaten stuk en kwamen zo in één van de burelen op de bovenverdieping terug. De onbekenden doorzochten alle burelen op de bovenverdieping. Daarna sloegen ze een gat in een binnenmuur. Via deze weg begaven ze zich via de trap naar de showroom.

Wanneer ze beneden in de showroom kwamen, ging het alarm af. Uit de bureaus van de onthaalruimte werd een geldkoffertje gestolen. Intussen vernielden ze de centrale van het alarmsysteem. Door het stukslaan van een raam aan de achterzijde van het gebouw konden ze de plaats verlaten. De onbekende daders verlieten het terrein opnieuw via de Ambachtsstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier