Inbrekers nemen zelfs biljet EuroMillions mee bij Mather Trading in Ardooie

Eigenaar Geert Mattan: "De inbreker wist blijkbaar heel goed waar het geld lag". © foto Nele
Redactie KW

Het is niet de eerste keer dat de firma inbrekers over de vloer krijgt.

Mather Trading uit de Roterijstraat in Ardooie is een firma die aanhangwagens en opleggers aan- en verkoopt, zowel tweedehands als nieuw materiaal. Donderdagnacht werd er ingebroken. De inbraak werd vrijdagmorgen pas vastgesteld.

Eigenaar Geert Mattan verduidelijkt: “Mijn moeder merkte de inbraak op. Enkele kasten stonden lichtjes open en dat vond zij raar. Toen ik een kijkje ging nemen in mijn kantoor, zag ik onmiddellijk dat er iets niet pluis was. Eén lade van de kast lag volledig overhoop. In die kast zat een geldenvelop met een grote waarde en lag er ook een EuroMillions biljet. Deze twee zaken verdwenen. De dief wist blijkbaar heel goed waar het geld zich bevond.”

Via de weide

Andere spullen uit het kantoor werden niet meegenomen. Er is een vermoeden dat de inbreker zijn weg vond via een aanliggende weide. De politie merkte er voetsporen op. De nooddeur werd geforceerd.

Het is niet de eerste keer dat de firma inbrekers over de vloer krijgt. In het verleden werden er twee opleggers en zes aanhangwagens gestolen.

(NS/foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier