Inbrekers gooiden buit naar achtervolgende politie

Redactie KW

Twee mannen uit Oostende staan in de Brugse rechtbank terecht voor een inbraak in De Haan.

Tijdens hun vlucht gooiden ze hun buitgemaakte munstukken naar een achtervolgende politiewagen. “De agenten dachten dat ze beschoten werden”, stelde de procureur.

In de nacht van 13 op 14 juli 2013 pleegden Oostendenaars Yordy B. (23) en Adam G. (23) een inbraak in de pralinenzaak Leonidas in De Haan. Ze gingen er aan de haal met een grote hoeveelheid kleingeld. Toen ze een verkeerscontrole passeerden gaven ze plankgas richting Oostende. “Er ontspon zich een wilde achtervolging, waarbij de beklaagden snelheden tot 180 kilometer per uur haalden en een rood verkeerslicht negeerden”, stelde de procureur. “Om hun achtervolgers af te schudden bekogelden ze de voorruit van de politiewagen met muntstukken. De agenten dachten dat de beklaagden hen onder vuur namen.”

De dolle rit eindigde met een spectaculair verkeersongeluk in Oostende. De daders konden te voet verder vluchten en verstopten zich onder een vrachtwagen. Maar een speurhond kreeg hen te pakken. Yordy B. gaf zich gewillig over maar Adam G., die de vluchtwagen had bestuurd, verzette zich hevig. Voor Adam G. vroeg de procureur achttien maanden celstraf met uitstel maar voor Yordy B., die eerder al een veroordeling opliep voor enkele diefstallen, vroeg ze drie jaar effectief. De advocaat van B. vroeg een werkstraf voor zijn cliënt. Vonnis op 24 maart.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier