Inbrekers bedreigen Lendeledenaren met mes

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Het anders zo rustige Kasteelgoed is opgeschrikt door twee onbekenden die enkele woningen probeerden binnen te dringen. Eén bewoner werd zelfs met een mes bedreigd.

De feiten speelden zich zaterdagavond rond 19.45 uur af in het Kasteelgoed, op een steenworp van het centrum van Lendelede. “We waren gewoon thuis toen er plots twee keer na elkaar op de deurbel geduwd werd”, legt de bewoonster uit, die liever anoniem wenst te blijven. “Mijn man opende de deur en voor hem stond een man van eind de 20 of begin de 30. Hij stak meteen zijn voet tussen de voordeur, maar mijn echtgenoot gaf hem een stevige por.”

Er ontstond een schermutseling, waarbij de inbreker op de grond viel. “Daarop haalde hij een mes tevoorschijn en mijn man begon luid te roepen. Hij schreeuwde dat ik de politie moest bellen en door het kabaal stond ondertussen ook ons zeven jaar jonge dochtertje in de traphal. Zij zag alles gebeuren. Door het vele lawaai koos de inbreker uiteindelijk het hazenpad en zagen we ook een tweede man richting Ingelmunstersestraat en de gemeentelijke begraafplaats wegvluchten.”

Het getroffen gezin leed uiteindelijk geen fysieke of materiële schade, maar is flink geschrokken. “Vooral ons dochtertje heeft het moeilijk. En wat indien ik – als vrouw – of onze dochter de deur had geopend? We mogen er niet aan denken wat er gebeurd kon zijn.”

Oost-Europeanen?

Ondertussen is duidelijk dat de twee inbrekers ook nog elders hun slag wilden slaan. “Op privé-camerabeelden is te zien dat ze nog een tijdlang in de Rozebekestraat hebben rond gehangen. Op diezelfde beelden hebben we ook gezien dat het duo zich in het struikgewas heeft schuilgehouden voor de gealarmeerde politie. En blijkbaar waren ze diezelfde avond rond 21.30 uur nog in de Kloostertuin. De politie was trouwens erg snel ter plaatse.”

Het getroffen gezin lanceerde een oproep op Facebook, maar dat leverde nog geen resultaat op. “Volgens ons gaat het om twee mannen uit Oost-Europa. We hopen dat iedereen nu een extra oogje in het zeil houdt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier