Inbrekers aan de haal met … dekbedden uit mobilhome

Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Onbekenden hebben ingebroken in de mobilhome van Helena Barquin (68) uit Zeebrugge. Ze gingen aan de haal met wat kleingeld en … drie dekbedden. Helena vermoedt dan ook dat het om illegalen gaat en wijst meteen met een beschuldigende vinger naar pastoor Maréchal, die vluchtelingen opvangt in zijn kerk.

Onbekenden braken een raam van haar mobilhome open, die geparkeerd stond aan het Duinpad. “Vanmorgen zag ik op het gras iets liggen, maar ik dacht dat dat door de storm kwam”, vertelt Helena. “Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat een raam kapot was. En binnen was alles overhoop gehaald. Ook het slot van de badkamerdeur was kapot. Daarnaast werd wat kleingeld gestolen en waren er drie dekbedden weg.”

Voor Helena, die meteen klacht indiende bij de politie, is het duidelijk: de inbraak is het werk van mensen zonder papieren. “Ik ben dan ook al gaan klagen bij pastoor Maréchal. Door die illegalen een maaltijd aan te bieden, lokt hij ze naar Zeebrugge. Hij moet daarmee ophouden. Of die mensen geen hulp verdienen? Bij ons zijn er ook genoeg sukkelaars, die krijgen ook geen hulp. Maar de pastoor zei niet veel.”

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier