Inbrekers aan de haal met centen van bibliotheek en speelpleinwerking

Kobe Persyn, Kasper Pledts en Ine Hanssens © ©JAN STRAGIER
Redactie KW

De voorbije weken zijn inbrekers erg actief in Ledegem, er werd onder meer ingebroken in de bibliotheek en op de speelpleinwerking.

Afgelopen weekend werden inbraken en diefstallen genoteerd in de bibliotheek in Rollegem-Kapelle en op de speelpleinwerking in Ledegem

“Waarschijnlijk werden die twee inbraken gepleegd op deze zelfde nacht, de nacht op zaterdag op zondag”, aldus burgemeester Bart Dochy. “Maar gezien de speelpleinwerking pas op maandag opent, hebben we deze inbraak nu pas vastgesteld.” In de bibliotheek schrokken de medewerkers zondagmorgen toen ze vaststelden dat een kistje met wat geld verdwenen was.

“Ze zijn langs achter binnengekomen en hebben een raam geforeerd”, klinkt het. “Het kistje met wat geld, we schatten zo’n 200 euro, werd leeg teruggevonden achter de bibliotheek.”

Brandkast meegenomen

Op maandagmorgen stelden de moni’s van het speelplein De Kempkens in Ledegem vast dat de brandkast die in de chalet stond verdwenen was. “Hier waren geen sporen van braak te bespeuren. Waarschijnlijk zijn ze langs de deur binnengekomen met een soort loper. In de chalet stond een redelijk grote geldkoffer, verankerd aan het gebouwtje zelf.”

Deze zware geldkoffer was verdwenen. Hierin zat ook geld, kleingeld om wat kleine inkopen te doen en om terug te geven als de mensen kwamen inschrijven. “Hier werd de koffer niet teruggevonden”, aldus Bart Dochy. “Ik veronderstel dat deze met het cijferslot niet zo gemakkelijk te openen was ter plaatse.”

Volgens de burgemeester werd er door de omwonenden niets verdacht opgemerkt. Hij roept dan ook alle inwoners op om alert zijn. “Iedereen die iets verdacht opmerkt, kan dit laten weten aan de politie.”

(LDE – Foto Jan Stragier)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier