Inbreker zegt oog in oog met bewoners ‘dat hij van de politie is’

Redactie KW

De twintiger uit Antwerpen werd betrapt terwijl hij aan het inbreken was in een woning in Wenduine.

De feiten dateren al van zondag, maar werden nu pas gecommuniceerd door de politie van Bredene/De Haan. De bewoner was rond 18.40 uur met zijn gezin thuisgekomen in hun woning in de Langestraat in Wenduine en had inbraaksporen aan zijn deur gezien. Toen ze hun woning binnengingen, kwamen ze in de inkomhal oog in oog te staan met een man die de trap kwam afgewandeld.

Die zei dat hij van de politie was en bezig was met het onderzoek naar de inbraak. De bewoner rook evenwel snel onraad en de indringer besefte dat hij zich uit de voeten moest maken. Hij liep weg in de richting van de Zeedijk, waarop de bewoner de achtervolging inzette met zijn voertuig. De opgeroepen interventieploeg van de politie Bredene/De Haan was erg snel ter plaatse en kon de verdachte arresteren op het strand ter hoogte van de surfclub.

Alles stak al in de auto op de oprit

Het gaat om een 28-jarige Antwerpenaar, die geen onbekende is voor het gerecht. Hij had via de achterdeur ingebroken in de woning, allerlei goederen, waaronder een tv, een kunstwerk en een strijkijzer verzameld, en had die al ingeladen in het voertuig van de bewoners op de oprit. In de tuin van de woning werden de autosleutels en de handleiding van het voertuig gevonden. Vermoedelijk was het de bedoeling om er met het voertuig en de inhoud vandoor te gaan.

De man werd op vordering van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge en aangehouden. De speurders van de PZ Bredene/De Haan onderzoeken verder of de man nog voor andere feiten in aanmerking komt.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier