Inbreker wil geen voorwaarden zodat hij Gentse Feesten niet hoeft te missen

De Gentse Feesten zorgen elk jaar voor veel sfeer. © Gentse Feesten
Redactie KW

Drie Gentenaars staan in de Brugse rechtbank terecht voor inbraken. Kopstuk Zakaria M. (24) riskeert drie jaar effectieve celstraf.

Voor zijn broer Ibrahim vroeg de procureur een jaar celstraf en voor kompaan Benjamin N. achttien maanden. In de nacht van 31 maart sloegen ze toe bij Red Market in Gent. Omdat de buit tegenviel, trokken ze vervolgens naar Brugge waar ze de etalage van een Proximus-winkel insloegen met een hamer. Ze hoopten gsm’s buit te maken, maar werden op heterdaad betrapt. Ibrahim M. kreeg bij zijn voorwaardelijke vrijlating een uitgangsverbod opgelegd. Aan zijn justitie-assistent liet hij toen ontvallen dat hij een voorwaardelijke celstraf niet ziet zitten omdat hij dan de Gentse Feesten zal moeten missen.

Tijdens de pleidooien deze voormiddag kon de rechter daar allerminst om lachen. Zijn broer Zakaria vroeg de vrijspraak voor de inbraak in Gent, maar praatte zichzelf aan de galg. Gefrustreerd deelde de geboeide kerel bij zijn terugkeer naar het cellencomplex enkele elleboogstoten uit aan agenten en uitte hij ook bedreigen. Vonnis op 14 juli.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier