Inbreker geïnterneerd voor brandstichting in gevangenis van Brugge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft een 34-jarige Algerijn geïnterneerd voor een brandstichting in de gevangenis van Brugge. Ook in Oostende sloeg hij meermaals toe. De verdachte werd recent veroordeeld tot vier jaar cel voor een reeks inbraken.

Mohamed A. sloeg in januari 2017 vijf keer toe in winkels in Oostende. De Algerijn zocht telkens een bouwwerf en klom dan via een stelling door het raam naar binnen. In totaal maakte hij ruim 6.000 euro buit. De inbreker graaide onder andere ook 33 paraplu’s en 40 hemden mee. Op 25 januari 2017 werd hij op heterdaad betrapt bij een inbraak in een boekenwinkel.

Sindsdien zit de man in de gevangenis, maar zijn parcours daar verliep niet vlekkeloos. Op 15 juni ontstond brand in de cel van de verdachte. Het gevangenispersoneel kon het vuur zelf blussen. Mohamed A. zou enkele kledingstukken bewust in brand gestoken hebben, maar beweerde zelf dat de brand per ongeluk ontstond. De gerechtspsychiater oordeelde dat de man ontoerekeningsvatbaar is, waardoor de raadkamer dinsdag besloot om hem te interneren.

Ondertussen is A. op 28 december door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar voor de inbraken. Die straf zou hij dan in principe na zijn internering nog moeten uitzitten. De verdediging heeft echter beroep aangetekend tegen die veroordeling. Mogelijk zal door het hof van beroep ook voor de inbraken de internering uitgesproken worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier