Inbreker aan de haal met twee horloges

"Doe je deur altijd op slot, ook al ben je maar heel even weg", stelt de politiezone Vlas voor. © Hollandse Hoogte / Frank Muller / Zorginbeeld
Redactie KW

Maandagvoormiddag drong een onbekende binnen in een appartement aan de Veemarkt in Kortrijk.

De inbreker forceerde maandagmorgen, rond 9.30 uur het slot van de toegangsdeur van het appartement aan de Kortrijkse Veemarkt. De onbekende dief doorzocht de woning volledig en nam twee horloges mee als buit.

De politiezone Vlas deelt naar aanleiding van die appartementsinbraak haar tips om dergelijke feiten tegen te gaan. “Idealiter blijft de centrale toegangsdeur altijd dicht en wordt die niet opengehouden voor onbekenden. Weten wie binnengelaten wordt in het gebouw, is een belangrijk gegeven. Gebruikmaken van een parlofoon of videofoon is dan ook aangewezen”, vertelt Thomas Detavernier van de zone Vlas.

“Mocht u een defect opmerken aan de centrale deur, dan raden wij aan dat altijd te melden aan de verantwoordelijke. Kelder- en garagedeuren blijven best altijd afgesloten. Indien mogelijk is uw appartement voorzien van een stevige toegangsdeur met een inbraakveilig slot. Doe die altijd op slot, ook al bent u maar heel even weg. Mensen met slechte bedoelingen hebben niet veel tijd nodig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier