Inbrakenplaag in Visserskwartier

Redactie KW

In het visserskwartier werd vorige week ingebroken in Café Sportwereld en werden de voordeuren van Café Pallietertje en een appartementsgebouw in de Ooststraat geforceerd. Bewoner Kris Pascal trekt aan alarmbel.

“De metalen deur van het appartementsgebouw waar ik woon is serieus beschadigd en we mogen van geluk spreken dat ze niet binnen geraakt zijn. Een van onze overburen had minder geluk. Inbrekers gingen aan de haal met een dure pelsmantel en een twintigtal kostbare kristallen beeldjes.” De overbuur bevestigt het verhaal van Kris Pascal. “In december werd al eens ingebroken in ons gebouw, bij onze bovenbuur. Toen kwamen ze ook binnen via het Straatje zonder Einde.”

“Schrik gekregen”

Op de hoek van het Pauluspleintje werd op 31 januari de voordeur van de frituur geforceerd en zwaar beschadigd. De inbrekers werden wellicht gestoord want ze kwamen niet binnen. “De ingangsdeur van het pand, naast ‘t Kroegske, werd wel opengebroken”, vertelt Iwein Scheer. “Zo zijn ze ook binnen gekomen in De Kroeg. Ze verdwenen met 200 euro, de inhoud van de kassa, en een oud briefje van 100 frank dat altijd achter mijn toog lag. De politie is ter plaatse geweest en ze hebben beloofd hun best te doen.” Kris Pascal hoopt dat de politie er vlug in slaagt om de inbrekers te snappen. Ik verwacht een extra inspanning om onze wijk weer veilig te maken.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier