Inbrakenplaag in Kortemarkse jeugdhuizen, inbreker aangehouden

© Kurt Desplenter
Redactie KW

D.F., een jongeman van 24 uit Diksmuide, is aangehouden na diefstal en inbraak. Dinsdag brak hij binnen in jeugdhuis De Zunne in Werken.

De twintiger uit Diksmuide werd op 1 oktober op heterdaad betrapt toen hij een rugzak met inhoud stal in hondenclub de Trouwe Hond in Koekelare. De man werd opgepakt en bekende dat hij in de nacht van 29 op 30 september binnenbrak in jeugdhuis De Zunne in Werken. Daar gooide hij met een baksteen een venster achteraan aan diggelen en haalde de inboedel overhoop. Er werd toen evenwel niets gestolen. De jongeman werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, is inmiddels aangehouden en verschijnt wellicht volgende week dinsdag voor de raadkamer.

Zelfde dader in Kortemark?

Ook in jeugdhuis De Kanapee in Kortemark werd deze week ingebroken. De feiten werden woensdag vastgesteld. Er werd eerst geprobeerd de voordeur te forceren met een koevoet. Dat mislukte, maar via een zijdeur in het gangetje naar de gemeenteschool lukte het wel. “Veel kunnen de dieven alvast niet meegenomen hebben, want De Kanapee is al enkele maanden dicht. Normaal gezien zorgt een nieuw bestuur ervoor dat het Kortemarkse jeugdhuis later op het jaar weer heropend wordt,” aldus Wouter Verscheure van de Kortemarkse jeugddienst.

(JDK/FJA)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier