Inbrakenplaag in auto’s in Sint-Andries duurt voort

© TLG
Redactie KW

De inbrakenplaag in wagens in Sint-Andries bij Brugge gaat onverminderd door. Bij Tom Bailliu (37) staat de teller al op drie in anderhalf jaar tijd. “Als slachtoffer sta je hier echt machteloos tegenover”, zegt hij. “De politie doet wel wat ze kunnen, maar blijkbaar slagen ze er toch nog in om in te breken.”

Sint-Andries wordt al een tijdje geteisterd door inbraken in wagens. Een inbrekersbende stal ‘s nachts de middenconsoles en andere dure elektronische apparatuur uit luxewagens. Toen een maand geleden een Litouwer op heterdaad betrapt werd, leek er wel een doorbraak te zijn. Het bleef dan ook een maand stil, maar vorige week kwamen de meldingen weer bij de politie binnen. Donderdagnacht werd in drie wagens ingebroken. De huwelijksreis van een koppel kwam zelfs in het gedrang door de diefstal van de middenconsole van hun wagen. De politie beloofde toen om extra maatregelen te treffen. Maar zondagnacht sloegen de dieven alweer twee keer toe in dezelfde omgeving. “Wij zijn net als de slachtoffers gefrustreerd”, zegt de woordvoerder. “Waarom ze net die streek viseren is ons voorlopig niet duidelijk. Wel zijn we volop met het onderzoek bezig en laten we dit absoluut niet rusten.”

Andere daders?

De dieven braken zondagnacht in een Isuzu in de Leeuwentandstraat in. Ze omzeilden de centrale vergrendeling en namen alles uit de koffer mee. Daar lagen kledij, enkele pakjes sigaretten en een laptop in. En bij Tom Bailliu – even verderop in de Muizenoorstraat – sloegen ze een ruitje achteraan in. Bij hem namen ze de airbag mee. “De eerste keer was het de middenconsole en de tweede keer het stuur”, zegt hij. “Dat kostte me in totaal al bijna 10.000 euro.” En toen Tom maandagmorgen met zijn BMW4 naar zijn werk wou vertrekken, zag hij dat het opnieuw prijs was. “Deze keer is de airbag mee”, zegt hij. “Het is nu ook een andere wagen. Maar ik heb toch de indruk dat het om andere daders gaat. Hoe dan ook is het enorm frustrerend. Ik moest voor het werk naar het buitenland, maar heb mijn agenda noodgedwongen moeten omgooien.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier