Inbrakengolf in Brugse handelszaken

De Arend in Sint-Kruis. © Google Maps
Redactie KW

Dieven zijn donderdagnacht op ronde geweest in Brugge en viseerden vooral handelszaken. In totaal liepen bij de politie zes aangiftes van inbraken binnen. Voorlopig is er nog geen spoor naar de dader(s).

Zes inbraken in één nacht tijd. Een dievenbende hield donderdagnacht lelijk huis in enkele Brugse deelgemeentes. Ze sloegen zowel in Sint-Kruis, Sint-Jozef als Koolkerke toe. Een grote buit konden ze bij al die inbraken echter niet maken. “Maar ze hebben toch onze laptop, gsmtoestellen en camera’s mee”, zegt Daisy Parmentier van café De Arend in de Driekoningenweg in Sint-Kruis. “We zijn dus heel wat van onze foto’s kwijt.”

Een overzicht van de dieventocht: café De Klokke en een privé-woning in de Brugse steenweg in Koolkerke, tearoom Cappuccino in de Koolkerkse steenweg, café De Arend in de Driekoningenweg in Sint-Kruis, slagerij Colin & Sabine in de Dudzeelse Steenweg in Sint-Jozef en de strijkcentrale in de Gulden Vlieslaan in Brugge.

Ze moeten de hond gezien hebben en geschrokken zijn

Bij café De Klokke werden de dieven opgeschrikt door de Duitse herder binnen. Ze braken de voordeur met een koevoet open, maar keerden al snel op hun stappen terug. “Er zat nochtans nog een deur tussen”, zegt de zaakvoerster. “Maar ze moeten hem door het raam gezien hebben en geschrokken zijn. Er stond nochtans vijf stappen verder een spaarvarken op de toog, maar dat lieten ze met rust. Vanaf nu laten we de hond in het café zelf slapen. We zijn niet meer gerust.”

In de kluis zit nooit iets in en uit de bingo kregen ze maar 50 euro

Wat verderop bij café De Arend geraakten ze wel binnen. Ze forceerden een raam en namen de kluis mee. “Maar daar zit nooit iets in”, zegt uitbaatster Daisy Parmentier (56). “Ze forceerden ook de bingo-toestellen, maar daar hebben ze enkel 50 euro uit kunnen halen. Het is vooral lastig dat ze de laptop en zo mee hebben.” Ook bij tearoom Cappuccino gingen ze aan de haal met geld. “Een paar honderd euro kleingeld”, klinkt het.

De Klokke in Koolkerke.
De Klokke in Koolkerke.© Google Maps

Ook in de enige privé-woning die het slachtoffer werd van de inbrekers konden ze geld stelen. En ook bij tearoom Cappuccino gingen ze aan de haal met een som geld. Bij slagerij Colin en Sabine werden ze dan weer opgeschrikt door het alarm. “Wij wonen tegenover de slagerij”, zegt Colin. “Ik werd wakker van het alarm en ging kijken. De deur stond open, maar het slot was nog vergrendeld. Ik dacht eerst dat we zelf verstrooid waren geweest. Maar toen ik van de andere inbraken hoorde, viel m’n frank. Gelukkig zijn ze direct gevlucht door het alarm.”

De politie van Brugge verzamelde alle aangiftes en onderzoekt de zaak. Voorlopig is er echter nog geen spoor naar mogelijke daders.

(TLG – foto’s Google Maps)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier