Inbraak in doe-het-zelfzaak in Ichtegem

© TLG
Redactie KW

Dieven gingen woensdagnacht aan de haal met geld uit de kluis van doe-het-zelfzaak Hubo in Ichtegem. Ze maakten een gat in het dak van de burelen en geraakten zo binnen. De politie onderzoekt de drieste inbraak.

Doe-het-zelfwinkel Hubo in de Industriestraat in Ichtegem kreeg woensdagnacht ongewenst bezoek over de vloer. De inbrekers gingen behoorlijk driest te werk. Ze klommen namelijk op het dak en maakten van daaruit een gat in het dak van het bureel. De daders moeten op voorhand op verkenning gekomen zijn, want ze wisten perfect waar ze hun gat moesten maken om in de burelen – en de daar aanwezige kluis – terecht te komen. Eenmaal binnen trokken ze naar de winkelruimte. Het was hun bedoeling om de kluis open te breken, maar daar hadden ze hun eigen materiaal niet voor mee gebracht. De dieven gingen in de zaak – waar uiteraard allerhande werkmateriaal voor handen is – zelf uitkiezen wat ze precies voor de klus nodig hadden.

Bewakingscamera

Ze slaagden erin om een gat in de kluis te maken. Daaruit werd uiteindelijk geld gestolen. Bij Hubo zelf wil men niet veel kwijt over de inbraak. “Er is een onderzoek gestart”, klinkt het kort. “En de buit valt al bij al nog mee.” De politie startte inderdaad een onderzoek. Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam al ter plaatse voor een sporenonderzoek. Bij Hubo zelf zitten ze ondertussen niet stil. Gisteren was namelijk een gespecialiseerde firma aan het werk aan een grote bewakingscamera op het gebouw. Het is niet duidelijk of die er voor de inbraak ook al hing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier