In Torhout geklist dieventrio heeft adresboekje met 300 doelwitten op zak

Redactie KW

Het Brugs parket vordert de aanhouding van drie Nederlanders uit Oss. Zij worden verdacht van een hele reeks diefstallen in kledingwinkels in het hele Vlaamse land.


Donderdag om 17 uur merkte een patrouille van de politiezone Kouter een Nederlands voertuig op, toen het verkeerd reed bij de omleiding voor de openbare werken op de Burg in Torhout. Toen de inzittenden de politiepatrouille in het oog kregen, begonnen ze zich verdacht te gedragen. De politie volgde het voertuig naar de Industrielaan. Daar kwam het tot een achtervolging, waarbij de Nederlanders in de Noordlaan probeerden de politie te verschalken door de parking van de Mercedes-garage op te rijden. Uiteindelijk werden ze klemgereden en gearresteerd.

In de auto zaten drie Nederlanders : een vrouw uit 1981 en twee mannen van 1973 en 1979 uit Oss. Ze hadden een grote zak bij zich, met voor 3.000 euro aan kledingstukken, waaraan de labels van de merken nog hingen. Bovendien droeg de vrouw een dievenjas en hadden de verdachten professionele apparatuur bij zich om veiligheidslabels van kledij te verwijderen.

Uitgebreid adresboekje

Een erg leuk item dat de politie en het Brugs parket met plezier in beslag namen was een dagboek, waarin de verdachten nauwgezet de adressen van maar liefst 300 winkels genoteerd hadden. Allemaal kledingszaken in het Vlaamse land die zij ofwel al bezocht hadden ofwel wilden bezoeken. Of die ze al verkend hadden, met het oog op een diefstal. Er stonden zelfs interessante details in, zoals : ‘die zaak is al verkend met pruiken’ of ‘het is niet meer aangewezen om nog eens langs te gaan wegens te groot risico’. Het parket wil de hele lijst uitpluizen.

Ondertussen konden al drie diefstallen in diverse winkels gelinkt worden aan het dagboek van de Nederlanders. Dat is onder meer het geval voor een recente diefstal in Izegem, maar ook een diefstal op 13 maart 2014 in Mol. Deze namiddag buigt de Brugse onderzoeksrechter zich over hun aanhouding.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier