In Roemeense gevangenis geronseld voor inbraak in Oostende

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een Roemeense inbreker veroordeeld tot een gevangenisstraf van 37 maanden met uitstel. Samen met drie kompanen pleegde Constantin N. twee inbraken in apotheken in Oostende. Opvallend genoeg liet hij zich uitgerekend in een Roemeense gevangenis overhalen om mee te werken met de bende.

Op 15 januari 2012 merkte de Oostendse politie op hoe Constantin N. op de uitkijk stond aan een apotheek in de Troonstraat. Hij werd, net als zijn drie kompanen, op heterdaad betrapt en ingerekend. In hun vluchtwagen vond de politie inbrekersmateriaal. Uit het onderzoek bleek dat ze al een eerdere inbraak in een apotheek langs de Torhoutsesteenweg op hun kerfstok hadden. Een gelijkaardige inbraakpoging in Zaventem mislukte. Voor die feiten werden de vier Roemenen in oktober 2013 bij verstek tot 37 maanden effectieve celstraf veroordeeld.

Blanco strafblad

Constantin N. werd op 24 juli aan ons land uitgeleverd en tekende verzet aan tegen zijn veroordeling. Zijn advocate meester Liesbeth Tommelein legde uit dat N. telkens alleen maar de wacht hield, en dus een minieme rol speelde bij de bende. De beklaagde zat al twee jaar in een Roemeense cel voor diefstallen, maar had in België nog een blanco strafblad. Daarom besliste de rechtbank om de celstraf van 37 maanden met uitstel uit te spreken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier