Ieperse oplichter opgepakt bij ziekenhuisbezoek

Redactie KW

Een 36-jarige man, die door de rechter in Ieper bij verstek werd veroordeeld voor oplichting, werd in het ziekenhuis opgepakt. De man verscheen ondertussen opnieuw voor de rechter.

De Ieperse rechter veroordeelde eerder Jan B. bij verstek tot een celstraf van 37 maanden voor oplichting en flessentrekkerij. De man sliep in hotels en vakantiewoningen zonder te betalen. Dat gebeurde bijvoorbeeld in hotel Ambrosia in Ieper. Ook verbleef hij twee nachten in een verblijf in Lichtervelde zonder zich van de rekening iets aan te trekken. Een taxirit van Ieper naar Gent betaalde hij niet.

Bij zijn veroordeling sprak de rechter de onmiddellijke aanhouding van B. uit, vooral omdat hij niet over een gekend adres bleek te beschikken. Hij woonde lang in Ieper en woont momenteel blijkbaar in Oostende. De man werd bij de kraag gevat toen hij zich in een ziekenhuis meldde. Hij werd in de boeien geslagen en achter tralies gestopt. Ondertussen tekende hij verzet aan tegen zijn verstekvonnis en verscheen hij opnieuw voor de rechter. Op vraag van zijn raadsman werd de zaak uitgesteld.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier