Ieperling samen met Spaanse vriend voor de rechter in drugszaak

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Sandro D. (43) uit Ieper stond samen met Musthapha H.(47) uit Spanje voor de rechter wegens bezit van cannabis en de verkoop van heroïne.

Sandro D. werd vroeger al eens veroordeeld tot twintig maanden cel, waarvan de helft met uitstel voor identieke feiten. Beide mannen werden aangehouden op 11 mei en zitten nog steeds in de gevangenis. Het openbaar ministerie vorderde voor beiden een effectieve celstraf en boete en de verbeurdverklaring van 500 euro winst op de verkoop van heroïne. Meester Kristien Onraet zei dat haar cliënt Sandro de tweede beklaagde in huis had genomen, want die was uit Spanje naar hier gekomen om werk te vinden. Dat lukte niet en de man was dakloos. “Na een paar weken ondervond mijn cliënt echter welk vlees hij in de kuip had en toch kon hij het niet laten om hand- en spandiensten te verlenen omwille van het geld, want financieel zat het bij mijn cliënt ook niet goed.”

Meester Onraet drong aan op een straf met uitstel en probatievoorwaarden en geen effectieve celstraf. Ze meende dat de eerder opgelopen veroordeling begin 2017 wellicht in aanmerking kwam voor opslorping van de feiten. Meester Herman Baron pleitte voor Musthapha H. en bekende de ten laste gelegde feiten. “Mijn cliënt wil terug naar Spanje om zich weer bij zijn gezin te voegen, maar hij had niet de nodige centen. Hij verkocht dan heroïne, maar slechts vijftig gram en niets meer”, sprak meester Herman Baron, die de opschorting pleitte of hoogstens een straf met uitstel. “Want mijn cliënt heeft in België een blanco strafblad.” Vonnis op 11 september.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier