Huiszoeking en nieuwe arrestaties na vreemde schietpartij in Dadizele

Jean Pierre Terryn

Het Ieperse gerecht heeft, in het kader van het onderzoek van de vreemde schietpartij van vorige maandag in Dadizele, donderdag een huiszoeking verricht in de Berkenlaan. Zeker een bewoner werd er opgepakt.

Het is niet uitgesloten dat het om de zogezegde derde persoon gaat, die buurtbewoners na de schietpartij hebben zien wegvluchten. Die bleef tot op heden onvindbaar. De twee anderen, die zich onmiddellijk na de aanslag uit de voeten maakten, konden vrij snel worden geïdentificeerd. Het gaat om de Antwerpenaren Maxime K. (23) en Ilias S. (20). Ze werden dinsdag gevat. De Ieperse onderzoeksrechter liet hen arresteren op verdenking van doodslag. Het tweetal zit opgesloten in gevangenis van Ieper.

Het duo blijft volhouden dat ze geen vinger uitstaken naar hun vriend Elias Keegan (20) uit Berchem. Hij kreeg een gericht schot van dichtbij in de nek. Dat gebeurde in de Geluwestraat, aan de rand van de dorpskern. Het nekschot werd hem fataal. De jongeman bezweek ter plekke.

Escalerende situatie

De drie waren naar Dadizele afgezakt om er een drugsdeal op te zetten. Dat hebben ze onmiddellijk toegegeven tijdens hun verhoor in Ieper. De Kortrijkse advocaat Dimitri Vantomme, die de belangen van Ilias S. verdedigt, bevestigt dat zijn cliënt een deal met drie mensen uit Dadizele had gepland. Het Antwerpse trio had zijn wagen, een Audi A5, in de Geluwestraat geparkeerd omdat hij niet zo vertrouwd is met de omgeving en de Berkenlaan een smalle straat is. De Geluwestraat bevindt zich een steenworp daar vandaan.

De afspraak met drie anderen was in de bewuste woning in de Berkenlaan. Daar moet het mis zijn gelopen. Nog volgens meester Vantomme escaleerde de situatie. Vermoedelijk is een van de drie dealers uit de Berkenlaan het Antwerpse trio tot aan zijn wagen in de Geluwestraat achterna gesneld. Daar kwam het weer tot een incident, allicht met het gevolg dat Elias Keegan de kogel kreeg te incasseren.

Nog meer arrestaties?

Kortom: de vreemde schietpartij, die heel Dadizele deed opschrikken, is het gevolg van een misgelopen drugsdeal. Het is niet uitgesloten dat er nog meer arrestaties volgen.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier