Huisdokter werd bij brutale overval in gezicht geslagen met honkbalknuppel

Redactie KW

Twee mannen uit Eernegem hebben elk 250 uur werkstraf gekregen voor een brutale overval op de Koekelaarse huisarts Etienne Beernaert.

Pascal H. (43) en Mike D. (20) lokten de 64-jarige arts in de avond van 8 augustus 2013 met een smoesje naar een verlaten hoeve in Eernegem. De twee mannen hadden besloten om de arts te overvallen omdat ze geld nodig hadden. Mike D. was een patiënt van dokter Beernaert en beweerde dat hij zijn hulp dringend nodig had.

Toen de dokter ter plaatse kwam, werd hij door H. en D. met geweld overvallen. Ze kregen daarbij de hulp van twee minderjarigen, waaronder de zoon van Pascal H. De zoon sloeg de huisarts met een honkbalknuppel in het gezicht. Het slachtoffer verweerde zich heftig en kon ontkomen. Hij verwittigde de politie waarna de vier overvallers zonder buit op de vlucht sloegen.

Dokter Beernaert hield aan de feiten een blijvend letsel aan het oog over en kreeg een voorlopige schadevergoeding toegekend. “Het was niet de eerste keer dat ik overvallen werd door een patiënt”, reageert de arts. “De daders weten dat ik veel huisbezoeken doe en daardoor veel cash geld bij heb. Maar nu heb ik mijn lesje wel geleerd en heb ik niet zoveel geld meer bij me.” Het gerecht kwam de daders twee maanden na de feiten op het spoor. De twee minderjarigen werden opgesloten in de jeugdinstelling van Everberg. Pascal H. en Mike D. vertoefden een maand in voorhechtenis.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier