Huisarts al voor de vierde keer betrapt op rijden onder invloed

07/06/17 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:47

Een huisarts uit Sint-Kruis moest zich gistermorgen voor de vierde keer in de politierechtbank verantwoorden voor rijden onder invloed. "Dat hij nu maar eens bewijst dat hij van de drank af is en het me persoonlijk komt vertellen", aldus de rechter.

Huisarts al voor de vierde keer betrapt op rijden onder invloed

© Getty Images/iStockphoto

De 58-jarige dokter reed in december vorig jaar tegen een voorligger langs de Moerkerkse Steenweg in Brugge. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat hij met 2,4 promille alcohol in zijn bloed achter het stuur zat. De man was in 2016 nochtans al drie keer veroordeeld voor rijden onder invloed. "Hij had mensen over de vloer gekregen en heeft daar toen inderdaad wat gedronken", zegt zijn advocaat Tobias Valcke. "Het was niet de bedoeling dat hij nog zou rijden, maar toen hij nog een boodschap moest doen, heeft hij toch zijn wagen genomen. Hij heeft een probleem gehad, maar hij was zich daar ook van bewust. Die man werkt daar aan en heeft zich herpakt."

Bloedanalyse

Om dat te staven legde de huisarts de resultaten van een bloedanalyse voor. De politierechter verwachtte echter wel nog iets meer. "Laat hem nu nog maar eens bloed afnemen", klonk het. "En dat kan hij ook deze zomer elke maand doen. Daarna wil ik hem wel nog eens in persoon zien." De zaak wordt op 29 september hernomen.

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!