Huis leeggeroofd in Torhout

11/04/17 om 08:31 - Bijgewerkt om 09:58

Dieven hebben afgelopen weekend zowat alle elektrische toestellen uit een woning in aanbouw in Torhout gestolen. "Ik gok dat ze zo'n 25.000 euro buit maakten en beschadigden", aldus de eigenaar.

Huis leeggeroofd in Torhout

Marc Decock toont waar de inbrekers het raam forceerden. © AF

De oven, de microgolfoven, de elektrische kookplaat, de Amerikaanse frigo, de vaatwas, twee plooistoelen, een radio, de douchekraan en alle andere kranen. Dieven namen het zaterdagnacht allemaal mee uit een huis in aanbouw in de Kruiskensstraat in Torhout. Om het allemaal buiten te krijgen, forceerden ze een schuifraam aan de achterzijde van de woning. Marc Decock woont zelf wat verderop in dezelfde straat. Hij kocht het huis jaren geleden, maar begon zo'n drie jaar terug met de verbouwingswerken. Die waren ondertussen zo goed als af. Deze zomer zou het in gebruik genomen kunnen worden. Marc was er nog niet helemaal uit, maar waarschijnlijk zou hij het huis gaan verhuren. "Maar dat zal nu uiteraard uitgesteld moeten worden", zegt hij. "Alles loopt heel wat vertraging op door die diefstallen."

Lang bezig geweest

De inbrekers probeerden eerst om de schuiframen aan de achterzijde van het huis te forceren, maar dat mislukte. Daarna braken ze een raam aan de zijkant open. Zo geraakten ze binnen en konden ze het schuifraam achteraan alsnog openen. Ze plaatsten hun bestelwagen daar vlakbij en maakten alle toestellen los. "Ze zijn zelfs aan de dampkap beginnen vijzen, maar dat hebben ze gestaakt", zegt Marc. "Waarschijnlijk raakten ze in tijdsnood. Want als ik zie wat ze allemaal losgemaakt hebben, moeten ze hier toch een tijdje bezig geweest zijn. Ze hebben eerst vakkundig de elektriciteit afgelegd en de gas- en waterkraan toegedraaid."

Vertraging

Het was Marc zijn vrouw die de inbraak zondagmiddag vaststelde toen ze even naar de bouw ging kijken. Het is de eerste keer dat het koppel met een inbraak te maken krijgt. "Je hoort zoiets wel vaker", zegt Marc. "Maar als het bij jezelf gebeurt doet het toch echt vreemd." De schade schat hij in totaal op zo'n 25.000 euro. "En dan heb ik het over de toestellen en de schade. Want ook die schuiframen moet ik vernieuwen. Die werken wel nog, maar niemand wil op geforceerde ramen kijken natuurlijk", zegt hij. "Alles moet nu weer in productie gestoken worden en het spel met de aannemers kan weer beginnen. We lopen dus wel heel wat vertraging op."

(TLG/AF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!