‘Horrornanny’ raakt niet in rechtbank door staking cipiers

Aubrey A © GF
Redactie KW

De Amerikaanse kinderoppas die de polsjes van een pasgeboren tweeling in Knokke-Heist brak, is maandagochtend niet voor de strafrechter verschenen.

Door de staking van de cipiers kon de ‘horrornanny’ niet naar de rechtbank worden overgebracht. Haar advocaat Yen Buytaert liet de zaak uitstellen. “Ik heb het dossier nog maar pas in handen gekregen en moet dit nog bestuderen”, stelt Buytaert. “Ik heb mijn cliënte wel al kunnen spreken en zij is alvast niet het monster zoals ze in de media wordt afgeschilderd. Dit is een zeer emotionele en intelligente vrouw met een opleiding kinderverpleegkunde achter de rug. Over de manier waarop de verwondingen ontstaan zijn, heeft ze voorlopig geen verklaringen afgelegd. Maar ze vindt wel dat ze gefaald heeft als nanny.”

Zij is niet het monster zoals ze in de media wordt afgeschilderd

De Amerikaanse nanny Aubrey A. (34) brak in juni 2011 in Knokke-Heist de polsen van een pasgeboren tweeling. Meteen na de feiten vluchtte ze naar haar thuisland, waar ze zich overigens opnieuw schuldig maakte aan identieke feiten. In juni 2013 kreeg ze bij verstek een effectieve gevangenisstraf van vier jaar opgelegd van de Brugse correctionele rechter. Recent werd ze aan ons land uitgeleverd en tekende ze verzet aan tegen haar veroordeling bij verstek. “Ze is niet gevlucht na de feiten“, stelt Buytaert. “Ze is de huissleutel nog gaan afgeven aan de ouders en is dan pas naar de luchthaven getrokken. Ze kon niet terugkeren voor haar proces door de maatregelen die het Amerikaanse gerecht haar had opgelegd. Ik hoop dat zij tijdens dit nieuwe proces haar kant van het verhaal uit de doeken zal kunnen doen. Deze zaak moet ook volledig afzonderlijk worden gezien van de zaak in de Verenigde Staten.”

De zaak werd uitgesteld naar 10 augustus. Tegen die tijd zal het Brugse parket Aubrey A. verhoren.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier