Horecabaas krijgt vier jaar effectief als opdrachtgever gewapende overval op villa

20/06/17 om 15:04 - Bijgewerkt om 15:02

De Brugse strafrechter heeft een 47-jarige restaurantuitbater tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld als opdrachtgever van de gewelddadige overval op een concurrent. Mourade S. heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend.

Horecabaas krijgt vier jaar effectief als opdrachtgever gewapende overval op villa

Op 7 augustus 2016 drongen de gewapende overvallers de villa van J.B. (52) in Sint-Andries Brugge binnen. De zaakvoerder van onder andere Singe d'Or verweerde zich hevig toen de daders hem probeerden vast te binden. Toen zijn oudste zoon de politie belde, sloegen de overvallers op de vlucht. Even later konden drie verdachten al ingerekend worden. Twee mannen van Joegoslavische origine bekenden vrij snel dat ze uit de streek van Verviers naar Brugge waren afgezakt om de feiten te plegen. Een Palestijn gaf toe dat hij in een Brugs café geronseld was door een Kosovaar.

De Kosovaar Albert U. (34) werd in oktober aangehouden voor zijn rol in de home invasion. Eerst beweerde hij dat hij enkel op de uitkijk had gestaan. Het onderzoek toonde echter aan dat hij de hele voorbereiding van de overval op zich had genomen. Zijn opdrachtgever Mourade S. belandde kort daarna ook in de cel.De home invasion zou een wraakactie geweest zijn naar aanleiding van een zakelijk geschil. Het openbaar ministerie vorderde 37 maanden effectief voor de opdrachtgever.

Mourade S. werd uiteindelijk tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld. Ronselaar Albert U. kreeg 37 maanden effectief. Voor het drietal dat snel bekende werd een voorwaardelijke celstraf van 30 maanden uitgesproken. Twee andere Bosnische overvallers werden bij verstek tot 30 maanden effectief veroordeeld. A.I. (42), de vaste rechterhand van S., werd door de rechter vrijgesproken.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!