Hoogzwangere vrouw vermoordde partner in Oostende

05/09/16 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:27

Flora D. (38) moet zich voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor de moord op haar partner N.T. (39).

Hoogzwangere vrouw vermoordde partner in Oostende

In de correctionele rechtbank in Brugge is de moordzaak ingeleid tegen de 38-jarige Fljorije D., die haar partner met meerdere messteken in de hals om het leven bracht. De zaak zal op 6 maart volgend jaar gepleit worden. De brutale moord vond op 13 september 2014 plaats in het appartement van het koppel op de hoek van de Kaïrostraat en de de Romestraat in Oostende.

De twee woonden daar nog maar enkele dagen. De ochtend van de moord hadden de buren tumult gehoord waarna ze de politie verwittigden. Maar toen de agenten ter plaatse kwamen bleek het kwaad al geschied. De Belgische met Macedonische roots had haar Albanese partner Neat Topojani (39) liefst acht messteken toegebracht, waaronder een fatale in de hals.

Volgens Neats broer Ibraim, die deze ochtend als burgerlijke partij naar de rechtbank kwam afgezakt, was het lichaam vreselijk toegetakeld. "Ik heb het lichaam van mijn broer gewassen volgens de moslimtradities", zucht de 44-jarige Brusselaar. "Aan zijn verwondingen te zien moet zij als een beest tekeer zijn gegaan. Mijn broer was een boom van een kerel. We zijn er zeker van dat hij sliep op het moment dat ze de eerste messteek toediende. Een laffe daad die duidelijk wijst op voorbedachte rade. Ze had voor de feiten ook haar zoontje naar zijn grootouders gebracht, wat eveneens wijst op een planmatige aanpak."

Sinds de moord op zijn broer zit Ibraim in zak en as. "We hebben dit drama niet zien aankomen. Sinds de moord die moord staat ons leven stil. We hopen dat gerechtigheid zal geschieden."

De hoogzwangere D. werd na de moord in de boeien geslagen en opgesloten in de Brugse gevangenis, waar ze niet veel later haar kind ter wereld bracht. Aanslepende relatieproblemen zouden aan de basis van de steekpartij hebben gelegen. "Haar man dreigde om haar vijfjarig zoontje, die ze uit een andere relatie heeft, af te nemen en naar zijn thuisland te brengen. Die ruzie was de druppel die de emmer deed overlopen. Ik denk dat er in dit dossier heel wat verzachtende omstandigheden zijn", aldus Kris Vincke, de raadsman van Fljorije D. Vincke vroeg deze ochtend om de psychiater, die zijn cliënte onderzocht, als getuige op te roepen voor het proces. "We betwisten haar ontoerekeningsvatbaarheid niet maar menen wel dat een psychiatrische problematiek aan de basis van lag van de feiten en in rekening moet worden gebracht bij het bepalen van de strafmaat." De vrouw riskeert 30 jaar opsluiting.

(AF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!