Hond en moeder komen tussenbeide bij ruzie tussen koppel

14/06/16 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:26

De Brugse strafrechter heeft een 40-jarige man uit Bredene tot twee jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor een poging tot doodslag op zijn vriendin.

Hond en moeder komen tussenbeide bij ruzie tussen koppel

Kurt L. probeerde het slachtoffer te versmachten met een kussen en te wurgen.

Op 17 maart 2015 ging de beklaagde in zijn woning in Bredene helemaal door het lint. Zijn vriendin Vanessa V. kreeg rake klappen tegen het hoofd te verwerken. Daarna greep L. naar een kussen om zijn vriendin te versmachten. De hond van het koppel kwam tussenbeide en beet naar de beklaagde. Ook zijn moeder probeerde de gemoederen te bedaren. Toch probeerde de Bredenaar zijn vriendin ook nog te wurgen.

Meester Ann Cattrysse pleitte dat haar cliënt niet de bedoeling had om zijn vriendin om het leven te brengen. Kurt L. was op het moment van de feiten onder invloed van medicatie. Volgens de verdediging had hij daardoor zichzelf niet onder controle tijdens een discussie over een financiële kwestie. De verdediging vroeg tevergeefs om opschorting van straf.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!