Hof van Assisen : pas vrijgelaten verkrachter doodde zijn vriendin

Redactie KW

In Brugge vangt de assisenzaak tegen Michaël Jeanfils voor de doodslag op zijn vriendin Katy Van Casteren in De Panne aan.

Vrijdag 9 oktober om 14 uur wordt de akte van beschuldiging voorgelezen. Vanaf maandag 12 oktober komen 51 getuigen aan het woord. Een arrest is voorzien voor vrijdag 16 oktober.

De 42-jarige werkloze Michaël Jeanfils was in april 2012 net uit de gevangenis ontslagen. Hij zat een straf van een maand uit voor de verkrachting van zijn buurvrouw.

Pandoeringen

Het was tijdens een dronkenmanruzie in de nacht van 22 op 23 april 2012 dat hij zijn vriendin Katy Van Casteren (44) in hun studio in De Panne van het leven beroofde. De discussie begon toen het slachtoffer zei dat ze tijdens zijn afwezigheid met een ander het bed had gedeeld. De vrouw moet al in de loop van de dag enkele pandoeringen hebben gekregen.

Braadpan

Nadien ging het van kwaad naar erger Het slachtoffer werd uiteindelijk ernstig toegetakeld. Bij aankomst van de politie de volgende dag lag het slachtoffer op haar rug op het divanbed in de woonkamer. Ze had kneuzingen en snijwonden over heel haar lichaam.

“Ik wou haar niet dood. Ik wou haar enkel mores leren. Haar dood was een ongeluk”

Aanvankelijk diste Michaël Jeanfils op dat hij haar omver duwde toen ze hem met de braadpan aanviel. Volgens hem moet ze zich tijdens de val ernstig hebben verwond. In een nog andere versie zei hij dat ze uit het bed moet zijn gevallen. “Ik stond op en ze lag dood naast mij.”

Drankmisbruik

Katy Van Casteren verloor het leven door de combinatie van zwaar stomp kneuzend geweld en wurging of smoring.

Michaël Jeanfils en Katy Van Casteren trokken al tien jaar met elkaar op. Drankmisbruik en partnergeweld plaveien hun levensweg. Tot op vandaag houdt Michaël Jeanfils vol dat hij haar dood niet wou. “Ik wou haar enkel mores leren. Haar dood was een ongeluk.”

Levenslang?

Michaël Jeanfils riskeert dertig jaar opsluiting. Vrijdag 9 oktober om 14 uur wordt de akte van beschuldiging voorgelezen. Vanaf maandag 12 oktober komen 51 getuigen aan het woord. Arrest vrijdag 16 oktober.

(JPT)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier