Hof van Assisen : Leugendetector nekte beschuldigde, 5 maanden na de feiten

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces over de gifmoord op Aron Dedier (9) zijn de onderzoeksrechter en de speurders aan het woord gekomen.

(Foto Belga)
© BELGA

Bijna vijf maanden na de feiten onderging de beschuldigde een polygraaftest. Tot op dat moment had de vrouw uit Eernegem ontkend dat ze iets met de dood van Aron te maken had. “Ze heeft goed meegewerkt met de test”, getuigde de rechercheur die het onderzoek uitvoerde. “Ze antwoordde leugenachtig op de eerste vraag over het toedienen van de Malathion. Ze antwoordde niet leugenachtig over het doen verdwijnen van de Malathion.”

Flesje nooit teruggevonden

Het bewuste flesje met de insecticide werd tijdens het onderzoek nooit teruggevonden. Uit de getuigenissen van de speurders bleek dat de Malathion wellicht vier dagen na de feiten pas is verdwenen. “Volgens Petra was haar buurman Dirk samen met zijn vader dat hok aan het opruimen en hebben ze een aantal zaken verbrand.” De landbouwers ontkennen echter dat ze toen de Malathion hebben opgeruimd.

De test met de leugendetector zorgde ervoor dat Petra Vandenbussche nieuwe verklaringen wilde afleggen. “Aron wilde mee met haar, weg van zijn stiefvader. Ze kon nergens heen en toen namen ze samen de beslissing om in het ziekenhuis te belanden”, getuigde een rechercheur. De beschuldigde beweerde dus dat ze zelf ook van de limonade met Malathion had gedronken. Bij onderzoeksrechter Bernadette Vandeputte wees ze plots haar partner met de vinger. “Ze zei dat ze allebei een half glas limonade hadden gedronken van een fles die Ronny daar had gezet. De limonade smaakte slecht.” Na het verhoor werd Vandenbussche aangehouden door de onderzoeksrechter. Terug bij de politie legde ze alsnog bekentenissen af, maar ze blijft ontkennen dat ze haar zoontje wilde ombrengen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier