Hof van Assisen : Burgerlijke partij wil psychiater opnieuw oproepen als getuige

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Nathalie bij de Leij (43) heeft meester Jef Vermassen gevraagd om psychiater Chris Dillen opnieuw op te roepen als getuige.

De tegenexpert van de verdediging maakte een tweede psychiatrisch verslag waar de burgerlijke partijen geen weet van hadden.

Meester Vermassen was totaal verrast over de getuigenis van dokter Dillen. “In zijn eerste verslag stond dat ze ontoerekeningsvatbaar is. Plots sluit de dokter zich hier aan bij de experten, ik verschoot mij een bult.”” De raadsman van de burgerlijke partijen merkte op dat dergelijke stukken altijd vooraf meegedeeld moeten worden. “Ik wil hem terug laten oproepen als getuige en hem vragen stellen over dat tweede verslag. Jullie moeten weten wat erin staat, het is van essentieel belang.”

Ge voert hier een ganse show op, terwijl het stuk nu toch in het dossier zit

Meester Johan Platteau, advocaat van de beschuldigde, maakte gewag van een stukje cinema door zijn confrater. “Ik vond zijn getuigenis heel interessant en zal erover pleiten. Ge voert hier een ganse show op, terwijl het stuk nu toch in het dossier zit. De jury zal het kunnen lezen.” Uiteindelijk sloot de verdediging zich wel aan bij de vraag om dokter Dillen opnieuw op te roepen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier