Heroïnedealer uit Ichtegem veroordeeld tot 40 maanden cel

De Ichtegemnaar had de drugs enkele dagen eerder aangekocht in Rotterdam. © iStock
Redactie KW

Op 14 november 2017 werd tijdens een huiszoeking 205 gram heroïne en 43 gram cocaïne aangetroffen.

De Ichtegemnaar had de drugs enkele dagen eerder aangekocht in Rotterdam. Meestal stuurde hij echter Cédric D. en diens vriendin Charlotte V. op pad. Sinds mei 2017 speelden ze in totaal negen keer een rol als koerier en haalden ze telkens een paar honderd gram heroïne en 50 gram cocaïne. De heroïne werd door T. vaak voor het dubbele van de aankoopprijs doorverkocht.

Stijn Leliaert, de advocaat van Cédric D., legde uit dat de man enkel als koerier fungeerde om zijn eigen verslaving te financieren. Per trip naar Rotterdam gaf T. hem 15 gram heroïne, een kleine hoeveelheid cannabis en een onkostenvergoeding van 100 euro. Cédric werd veroordeeld tot 30 maanden effectieve celstraf. Zijn vriendin kreeg twee jaar met uitstel opgelegd.

De verdediging van Marnix T. benadrukte dat zijn cliënt absoluut geen gewetenloze dealer is. “We moeten alles in verhouding zien, zo heeft hij bijvoorbeeld praktisch nooit cocaïne verkocht”, aldus meester Kris Vincke.

Drie gram heroïne per dag

De Ichtegemnaar zou zelf tot drie gram heroïne per dag gebruikt hebben. Daarom drong zijn advocaat aan op een straf gekoppeld aan voorwaarden, tevergeefs.

De gevorderde verbeurdverklaring van 37.000 euro werd door de rechter teruggebracht tot 15.000 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier