Heroïnedealer uit Brugge riskeert vier jaar cel

© iStock
Redactie KW

Een 44-jarige Bruggeling heeft zich voor de strafrechter moeten verantwoorden voor het dealen van ongeveer 15 kilogram heroïne. Pascal V. zou wekelijks tot 100 gram heroïne aangekocht hebben in Rotterdam. Het openbaar ministerie vorderde vier jaar effectieve gevangenisstraf en 115.000 euro verbeurdverklaring.

Op 21 november 2017 werd bij een huiszoeking iets meer dan 5 gram heroïne aangetroffen. Volgens enkele afnemers haalde Pascal V. sinds het najaar van 2013 wekelijks tot 100 gram heroïne bij twee Nederlandse dealers. De Rotterdamse kopstukken werden door de beklaagde ook op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het Brugse drugsmilieu. In afgeluisterde telefoongesprekken hoorde politie hem bijvoorbeeld vertellen over de aanhouding van een andere dealer. De Rotterdammers zijn ondertussen ook aangehouden, maar het onderzoek naar hun handeltje loopt nog.

Pascal V. zat al enkele gevangenisstraffen uit voor drugsfeiten, maar ontkent de verkoop van heroïne. De beklaagde geeft wel toe dat hij af en toe met de trein naar Rotterdam trok. “Ik kocht dan 30 of 40 gram voor mijn eigen gebruik, want dan ben je een maand op je gemak. Ik ging zeker niet wekelijks.” V. stelde zelfs voor om een test met de leugendetector te ondergaan.

De rechter doet op 24 mei uitspraak.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier