Handtasdief slaat toe langs wegeltje in Oostkamp, ook diefstal in rusthuis en tuincentrum

Redactie KW

Op enkele dagen tijd zijn er drie opmerkelijke diefstallen gepleegd in Oostkamp.

Een eerste diefstal werd woensdagnamiddag rond 16 uur gepleegd in tuincentrum Aveve in de Sijslostraat. Iemand profiteerde van een onbewaakt moment in het tuincentrum om via de achterkant de winkel binnen te gaan. De dader ging naar de kassa en haalde er 100 euro uit. Mogelijk was de verdachte een uurtje voordien al in de winkel en kocht toen een paar werkhandschoenen. De politie onderzoekt de zaak verder.

De volgende diefstal gebeurde woensdagavond rond 19.30 uur in het wegeltje dat de Brugsestraat met de Hendrik Consciencestraat verbindt. De dader stapte achter het slachtoffer aan, greep naar haar handtas en rukte die uit haar handen. Hij vluchtte in de richting van de Brugsestraat. Een getuige probeerde nog de man te volgen, maar kon hem niet meer bijhouden.

Een diefstal die nu pas bekend werd gemaakt dateert van de periode tussen 15 en 17 januari. Iemand ging toen een kamer binnen in het rusthuis langs de Sint-Jozefsdreef, terwijl de bewoner afwezig was, en stal uit het nachtkastje twee doosjes met juwelen. Pas twee dagen later werd de diefstal vastgesteld.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier