Half jaar cel voor wapens bij moordenaar dokter Roelandt

Laurens Kindt

De 56-jarige Ingelmunsternaar die op 5 december 2015 de Izegemse dokter Patrick Roelandt vermoordde in zijn woning in de Rozenstraat, is veroordeeld tot zes maanden celstraf en 1.200 euro boete voor het bezit van verboden wapens.

De wapens waarvoor Samyn nu terechtstaat, werden gevonden tijdens een huiszoeking op 16 november 2015, slechts enkele weken voor de moord op dokter Roelandt. De speurders verdachten Samyn toen van het bezit en de verkoop van drugs, een dossier dat vorige week ingeleid werd voor de rechtbank van Kortrijk en meteen uitgesteld is. Tijdens de huiszoeking vonden de agenten achter een kast in de gang twee machinepistolen, in het nachtkastje in de slaapkamer vonden ze een Colt en op de schouw in de woonkamer stonden twee bajonetten die dienen om op een kalashnikov te monteren.

In de woning werden ook foto’s gevonden waarop een peuter poseert met een pistool en foto’s waarop de 12-jarige zoon van Samyn te zien is met een kalashnikov. Het parket vond de boete die Samyn in eerste aanleg kreeg, veel te mild en ging in beroep. De procureur-generaal eiste 18 maanden celstraf maar de rechter hield het op zes maanden celstraf en 1.200 euro boete.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier