Half jaar cel voor agressieveling uit Oostende die man en jongere zus sloeg

Redactie KW

De 21-jarige Slovaak Alfred B. uit Oostende is dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot een half jaar celstraf en 300 euro boete veroordeeld

De man werd veroordeeld voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan een zestienjarig meisje en haar broer in Sint-Truiden, die met de wagen door de stad reed. Op 27 januari 2014 kwamen ze in Sint-Truiden op straat de beklaagde tegen, die zich eigenaardig gedroeg.

De man gooide zich voor de wagen, waarop de jongeman achter het stuur hem aansprak over de reden waarom hij dat gedaan had. Onmiddellijk werd Afred B. agressief en deelde hij aan de jongeman en zijn zus klappen uit. Dat leidde o.m. tot een neusbeenbreuk. Er werd ook een slag tegen de slaap geïncasseerd. Naast de twee slachtoffers, die de beklaagde bij een fotoherkenning aanwezen, was er een getuige van de feiten.

Voor de strafmaat hield de rechtbank rekening met het relatief gunstig verleden van beklaagde. De man moet aan de twee slachtoffers 965 euro schadevergoeding betalen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier