Habib Habibou, ex-Zulte Waregem, vliegt twee jaar achter de tralies

Habib Habibou © BELGA
Redactie KW

Habib Habibou die tussen 2010 en 2014 voor Zulte Waregem uitkwam is door de Halse politierechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, een geldboete van 12.000 euro en een rijverbod van vijf jaar.

Habibou, die in het verleden in België voetbalde voor Sporting Charleroi, Zulte Waregem en AA Gent, werd betrapt achter het stuur van zijn Porsche terwijl hij geen rijbewijs had. Hij grossierde ook in allerhande overtredingen. Hij liep onder andere al 34 keer tegen de lamp voor het rijden zonder rijbewijs.

De politierechter vond het nu welletjes en sprak twee jaar cel uit met een geldboete van 12.000 euro en een rijverbod van vijf jaar. De Porsche werd verbeurd verklaard. Van Habibou zelf was er geen spoor te bekennen op het proces. Zijn onmiddellijke aanhouding werd niet gevorderd maar als hij nu nog in België opduikt, moet hij in principe naar de cel. Zijn advocaat heeft nog een maand om beroep aan te tekenen.

https://www.youtube.com/watch?v=mQD5fow_z2k

Habibou, die ooit de voorpagina’s van alle kranten haalde door een levende eend van een voetbalveld te gooien, speelt tegenwoordig voor de Franse topclub Racing Club De Lens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier