Grotendeels voorwaardelijke straffen voor Tunesisch koppel uit Waregem voor slagen aan dochter

De dochter werd met een riem geslagen door de vader. © GF
Redactie KW

Een Tunesisch koppel uit Waregem is veroordeeld tot celstraffen van 12 tot 18 maanden voor de mishandeling van hun 16-jarige dochter.

De rechter sprak enkel de periode van voorhechtenis van de vader en de moeder als effectieve straf uit. Dat betekent dat de 49-jarige man, die sinds de feiten op 10 februari in de cel zat, woensdag nog zal vrijgelaten worden. Het meisje werd na een discussie over een reis naar Italië in de krokusvakantie 17 keer met een riem geslagen door de vader. De moeder deed volgens het openbaar ministerie te weinig om dat te verhinderen.

Een conflict tussen de vrijere westerse samenleving en de strengere islamitische opvoeding, zo vond de dochter zelf, voor de rechtbank. Ze trok naar de politie naar de slagen maar schrok hevig van de gevolgen daarvan. Zowel haar vader als haar moeder vlogen in de cel.

Geen islamitische fanatiekelingen

De moeder voor één maand, de vader tot woensdag. Het gezin staat nu onder toezicht van de jeugdrechter. De vader bood al zijn excuses aan de dochter aan. Het meisje is bereid haar vader te vergeven en vindt dat “haar ouders recht hebben op nieuwe kansen en geen islamitische fanatiekelingen zijn.”

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier