Grootschalige drugscontrole aan bus- en treinstation van Kortrijk

© BELGA
Redactie KW

Woensdagmiddag hield de politiezone Vlas, ondersteund door de eigen patrouillehond en de drugshond van de federale politie, gerichte controles bij bus- en treinreizigers aan het station van Kortrijk. In totaal werden 305 reizigers gecontroleerd op drugsbezit.

De actie werd uitgevoerd over de middag, wanneer veel schoolgaande jeugd aanwezig is aangezien de school op woensdag ‘s middags al afgelopen is. Een bewuste keuze, zo blijkt. “Telkens het nieuwe schooljaar enkele weken oud is, worden dergelijke overlastcontroles uitgevoerd aan het station van Kortrijk. Drugsbezit of druggebruik en de overlast die er mee gepaard gaat in de stationsomgeving worden absoluut niet getolereerd en kordaat aangepakt”, klinkt het bij de politiezone Vlas.

Zo werden woensdag 140 busreizigers op drie lijnbussen aan een controle onderworpen. Een persoon werd betrapt op het bezit van cannabis, terwijl de drugshond ook een iemand aanwees die eerder in aanraking was gekomen met drugs. Ook in de voetgangerstunnel onder het station en op het perron werden ruim 100 mensen gecontroleerd. Bij twee personen op het perron werd cannabis aangetroffen, bij drie anderen werd eerder drugsbezit vastgesteld door de hond. Tenslotte werden 50 personen op de trein naar Rijsel gecontroleerd door de drugsbrigade. Daar kon niemand op bezit worden betrapt.

“Het uitvoeren van deze controles, in combinatie met de monitoring van het cameranetwerk in de stationsomgeving, moeten een preventief en ontradend effect hebben op potentiële overtreders”, aldus Vlas. “Ook in de toekomst staan er nieuwe acties gepland, dit telkens in samenwerking met De Lijn en de NMBS.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier