Groep van vrijgezellenfeestje slaat 54-jarige man bewusteloos in Brugge

Redactie KW

Het anders vrolijke gebeuren liep zaterdagmiddag danig uit de hand.

Een vrijgezellenfeestje loopt geregeld uit de hand, maar meestal niet op de manier waarop dat zaterdagmiddag in Brugge gebeurde. Een groepje mannen dat daar de laatste dag van hun kameraad als niet-getrouwde man vierde, maakte het wel erg bont in de Vlamingstraat. Ze treiterden een 54-jarige man uit Koekelare en één van hen gaf hem uiteindelijk een rake vuistslag in het gezicht. De man viel bewusteloos neer, belandde in het ziekenhuis en is een week werkonbekwaam. “Ze vluchtten weg terwijl ik bewusteloos op de grond lag”, zegt Luc Victoor uit Koekelare. “Hun opvallende kledij gooiden ze verderop weg om niet herkend te worden.”

Luc was zaterdag aan het werk in de woning van zijn zoon in de Vlamingstraat in het centrum van Brugge. Omstreeks 15.30 uur was hij klaar en laadde hij het materiaal terug in zijn aanhangwagen. Een groepje vrijgezellen haalde echter zijn waterslang uit en stapte ermee weg. “Ik riep dat ze dat terug moesten leggen”, vertelt hij. “Een aantal bracht het gelukkig terug en ik zei dat ze mijn materiaal moesten laten liggen. Daarop werden er een vijftal agressief.”

Eén persoon – die duidelijk minder had gedronken – excuseerde zich bij Luc voor het gedrag van de groep

Eén persoon – die duidelijk minder had gedronken – excuseerde zich bij Luc voor het gedrag van de groep. Na wat bekvechten vertrokken de mannen dan ook weer. “Maar ze waren nog maar gedraaid of ze prutsten aan mijn ruitenwisser”, zegt Luc. “Toen ik daar iets van zei, kwamen er opnieuw enkele op mij af. Ze begonnen met drie te duwen. Maar de ene sympathieke van de groep kwam erbij en verzekerde me dat ze nu gewoon zouden vertrekken.”

Daar dat was echter buiten zijn kameraden gerekend. Want van achter de man haalde er plots toch één iemand uit. Hij sloeg Luc recht in het gezicht. “Die man was tien keer sterker dan mij”, zegt Luc. “Dat was echt helemaal niet nodig. Ik werd wakker toen de ambulance arriveerde.” Luc brak een tand en zijn oog is gezwollen. Mogelijk scheurde hij zijn netvlies, maar dat zal de komende dagen blijken.

De toekomstige bruidegom was in een oranje pak gekleed

Toen zijn zoon merkte wat er gebeurd was, sprong hij op zijn fiets op zoek naar de vrijgezellen. Hij trof echter enkel de weggegooide kledij aan. Daarom doet Luc een oproep. “De toekomstige bruidegom was in een oranje pak gekleed”, zegt hij. “Ik hoop dat mensen misschien weten om welk groepje het ging. De gouden tip zal hoe dan ook beloond worden.”

De politie van Brugge is op de hoogte van het incident en is ook op zoek naar de daders. “We beschikken over duidelijke camerabeelden van die groep“, zegt de woordvoerder. “Er zijn dus foto’s beschikbaar. Daarop is ook te zien hoe één van hen een roze damestopje draagt. Maar alles wordt momenteel verder onderzocht.”

Wie meer denkt te weten kan altijd contact opnemen met de lokale politie van Brugge.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier