Grenscontroles leveren meerdere hits op in politiezone Grensleie

Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne: "De acties sluiten perfect aan op onze ambitie om een provinciaal cameraschild uit te bouwen."
Redactie KW

Zaterdagmorgen raakte bekend dat de grenscontroles in de nacht van donderdag op vrijdag 32 hits opleverden, waarvan een 5-tal in de politiezone Grensleie

De korpschef van de politiezone Vlas, Rino Defoor, nam het initiatief om in de nacht van donderdag op vrijdag een ANPR-controleactie (automatische kentekenplaatherkenning) uit te voerenin samenwerking met onder meer de politiediensten van de zone Grensleie (Wevelgem, Menen, Ledegem), Ieper, Moeskroen, Komen-Waasten, Lille, Tourcoing en Roubaix.

Ook de gouverneur en de procureur van West-Vlaanderen steunden deze grensoverschrijdende controleactie. Tijdens de actie, die duurde van 22.00 uur tot 04.00 uur, voerden Belgische en Franse politiemensen voor het eerst samen grensoverschrijdende ANPR-controles uit.

In totaal werdenmaar liefst 16.114 nummerplaten van voertuigen gescand. Dat leverde 32 hitsop, onder meer voor inbreuken inzake de technische eisen van het voertuig, het rijbewijs, gerechtelijke feiten, persoonsidentificatie, openstaande boetes, te nemen maatregelen, … Van de inbreuken werden er een 5-tal vastgesteld in de politiezone Grensleie. In de politiezone Arro Ieper werden er geen hits vastgesteld.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne: “De acties sluiten perfect aan op onze ambitie om een provinciaal cameraschild uit te bouwen. Een goede uitwisseling van gegevens tussen Belgische en Franse politiediensten is daarbij cruciaal. Door systematisch samen grenscontroles uit te voeren leren we niet alleen de grensstreek beter kennen, maar leren we ook beter samenwerken en sluiten we het net rond grenscriminelen.”

Deze zomer werden de nieuwe akkoorden van Doornik door de Franse senaat goedgekeurd. De bedoeling van deze akkoorden is om de samenwerking tussen de Belgische en de Franse politie gemakkelijker te maken. Zo kunnen Belgische politiepatrouilles nu ook actief zijn op Frans territorium.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier