Glenn Dekeyser over ‘killerclown Kevin: “Om 12.57 uur belde hij me om de moord te bekennen”

Redactie KW

“Ik zakte bijna door mijn benen toen Kevin me aan de telefoon vertelde wat hij had gedaan.” De Gistelse imitator Glenn Dekeyser kan het nog altijd niet geloven. Zijn manager, Clown Tobi, is een moordenaar.

En die moordenaar belde hem vlak voor hij met een pistool stond te zwaaien en te schieten op een appartementsgebouw in Bredene. “Ik dacht dat hij aan het dollen was!”

Glenn Dekeyser is een niet onverdienstelijk stemmenimitator uit Gistel. Met zijn imitatie van sportanker Stef Wijnants en bekende wielrenners oogstte Glenn al lof op radio en TV. In 2015 nam hij Oostendenaar Kevin L. onder de arm als manager. “Tijdens de beginperiode van je carrière zoek je de nodige ondersteuning”, legt Glenn uit. “Een vriend had Kevin aanbevolen en bracht me met hem in contact. Ik had sowieso wat connecties nodig en uiteindelijk kon hij me daar aan helpen. Naast clown, was hij toen ook een beginnende manager. We tekenden een vijfjarig contract dat in principe nog loopt tot de zomer van 2020.”

Drie jaar lang werk je met die man samen en dan merk je dat hij eigenlijk niet de man was die je dacht

Maandag kreeg Glenn plots een telefoontje van zijn manager. “Om precies 12u57 belde Kevin me op. Ik dacht dat het voor een boeking was. Maar al wenend bekende hij wat hij de avond voordien in Ettelgem had gedaan. Hij vertelde me dat hij Caroline had vermoord en dat hij afscheid van me wou nemen. Hij klonk volledig over zijn toeren. (slikt) Ik kon het niet geloven, ik zakte bijna door mijn benen. Pure waanzin! Ik vroeg hem nog of hij serieus was of dat hij aan het dollen was. Maar hij zei dat hij de waarheid sprak en wenste me nog veel succes met mijn carrière. Ik wist niet wat te zeggen, dat zei ik hem ook letterlijk. Daarop vertelde hij me dat de politie onderweg was en dat alles gezegd was tussen ons. En daarna verbrak hij de verbinding…”

Horrorpraktijken

Glenn, volledig van de kaart, belde meteen de politie. “Ik heb hen alles verteld. Daarna volgde ik het nieuws over Kevin via verschillende kanalen. Vooral de filmpjes die ik zag opduiken op de sociale media waren enorm confronterend. De man die op dat dak met een wapen stond te zwaaien, was dezelfde man die mij net had opgebeld. De man die bekend had aan mij dat hij zijn vriendin had vermoord… Drie jaar lang werk je met die man samen en dan merk je dat hij eigenlijk niet de man was die je dacht. Dan pas zie je hoe gek hij is.”

Glenn Dekeyser over 'killerclown Kevin:

Glenn nam dinsdag een dag verlof om alles wat te kunnen verwerken. “Ik schaam me diep dat de persoon die mij drie jaar lang heeft vertegenwoordigd tot zo’n horrorpraktijken in staat is. Ik verloor zelf mijn moeder op mijn veertiende. Ik weet dus een beetje wat die kinderen doormaken, al is het voor hen natuurlijk allemaal nog veel erger. Hoe zwaar de straf voor Kevin ook is, ze zal nooit zwaar genoeg zijn. Die jongen mag nooit meer vrij komen.”

Of Glenn een beeld kan schetsen van Kevin? “Hij was een topentertainer”, klinkt het aarzelend. “Ik ging nu en dan wel eens naar zijn clownshow kijken. (zwijgt even) Hij zag het altijd groot. Niet alleen met mij, maar ook bij zijn eigen projecten. Hij zat altijd boordevol grootse plannen. Hij kon het ook allemaal goed uitleggen. Ik ben dan meestal wel op mijn hoede, want bij zo’n praatjesmakers weet je nooit of ze effectief de waarheid vertellen. Na verloop van tijd had ik wel door dat er van zijn plannen met mij weinig ging terecht komen. Weet je… Kevin was niet echt vriendschapsmateriaal. We hielden het louter professioneel. Er was bij hem duidelijk een hoek af, maar dat er zo’n grote hoek af was, daar had ik geen enkel idee van.”

Stemmenimitator Glenn Dekeyser aan het werk op TV. Kevin L. was zijn manager. (Foto GF)
Stemmenimitator Glenn Dekeyser aan het werk op TV. Kevin L. was zijn manager. (Foto GF)© Tegen De Sterren Op

Kinderlevens verwoest

Glenn wil zich tot slot duidelijk distantiëren van alles wat gebeurd is. “Ik wil met Kevin nooit meer iets te maken hebben. De kinderen van Caroline kregen afgelopen zondag levenslang. Het is voor mezelf en voor veel anderen enorm pijnlijk om te weten dat er drie kinderlevens verwoest zijn door de daden van een man die niet om kan met zijn gevoelens en frustraties. Jammer om te weten dat dergelijke Amerikaanse filmpraktijken ook hier kunnen gebeuren. En dan nog zo dichtbij… Ik doe nu verder zonder Kevin en hoop dat ik op een legale manier alle banden met hem kan verbreken want we hangen in principe nog steeds aan dat contract vast. Ik ben er kapot van…”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier