Gina uit Izegem opent hart voor gezin dat uit het leven wilde stappen

Gina brengt de eerste spaarvarkentjes dit weekend in omloop. (Foto JPT)
Redactie KW

Gina Vanhaecke uit Izegem start dit weekend onder de noemer ‘De Goede Bron’ de geldinzameling ten bate van Andy D.B. en zijn gezin.

Het bijna-drama van het gezin Andy D.B. uit de Vierwegstraat in Roeselare is genoegzaam gekend. Andy en zijn vrouw Cindy M., een bedlegerige rugpatiënte, besloten tijdens een woningbrand, die de man stichtte, uit het leven te stappen en hun elfjarig dochtertje mee de dood in te nemen. Het meisje werd slaappillen toegediend door haar papa, maar ontwaakte uit haar roes en kon gelukkig alarm slaan vooraleer het noodlot zich voltrok.

Ellende troef

Gina Vanhaecke zegt dat ze bijzonder sterk is aangegrepen door dit verhaal van diepmenselijke leed achter het verhaal om uit het leven te stappen. “Ik weet van een ex-werknemer van Andy hoe het er de jongste jaren bij Andy en Cindy aan toe ging. Ellende was troef. Ik stond op het punt hen op te zoeken en te proberen hulp voor hen te zoeken. Zo zeer leefde ik met hen mee. Tot ik het gevoel kreeg dat ik te laat zou komen. En inderdaad, het was zo.”

Zwijntje

Hoe dan ook, Gina Vanhaecke neemt zich het lot van het gezin ter harte. “Onder de noemer ‘De Goede Bron’ plaatst ze in winkels en horecazaken spaarvarkentjes in plastic. Wie een bijdrage – groot of klein – wil leveren, kan het geld in zo’n zwijntje deponeren. Na twee maanden haalt Gina de spaarvarkentjes op. Giften kunnen ook rechtstreeks op het speciale rekeningnummer BE32 0882 6515 0202 met vermelding De Goede Bron kunnen worden gestort.

(JPT, GF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 9 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier