Gigantische aanhangwagen van vrachtwagen gestolen in Sijsele

Redactie KW

Langs de openbare weg in de Dorpsstraat ter hoogte van de oude kazerne in Sijsele is donderdagnacht een dieplader gestolen onder het oog van verschillende getuigen. Een lege vrachtwagen kwam toe en reed zomaar weg met het gevaarte.

“De mensen dachten dat ik nog laat aan het werk was. Jammer genoeg werd ik dat moment gewoon bestolen”, zucht Filip Lonneville van het gelijknamige industriebouwbedrijf.

De diefstal is des te opmerkelijk omdat de dieplader – een lange, platte aanhangwagen om kranen te vervoeren – vol staat met reclame van het bouwindustriebedrijf Filip Lonneville bvba. “Ik hoop dan ook dat er op die manier nog een mogelijkheid bestaat om de dieplader te lokaliseren”, getuigt zaakvoerder Filip Lonneville. Het zwaargewicht van ongeveer tien meter lang kon opvallend genoeg onder het oog van verschillende voorbijgangers meegenomen worden. “De diefstal is dus zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan. Vanochtend (gisterenochtend, red.) kwam een collega me vertellen dat ik nog laat aan het werk was. Maar ik wist helemaal van niks. Blijkbaar hebben verschillende mensen een vrachtwagen met een dieplader zien vertrekken omstreeks 1.30 uur. Toen lag ik in bed. Verschillende mensen hebben de diefstal dus zien gebeuren”, aldus Lonneville.

Slot in de toekomst

De blauwe dieplader met nummerplaat QJG-684 stond net als altijd geparkeerd in de Dorpsstraat ter hoogte van de oude Kazerne in Sijsele. “Een slot hing er niet aan. Wie denkt er nu dat zoiets zal gestolen worden …”, zucht Filip Lonneville. “In de toekomst ben ik wel van plan om al mijn materiaal vast op slot te doen. In principe is het eenvoudig om met een lege vrachtwagen het grote gevaarte mee te nemen. Eén zo’n diefstal is meer dan genoeg, vandaar de maatregelen.” De komende dagen wordt het voor het bouwbedrijf sowieso moeilijk werken. De gestolen aanhangwagen was de enige die het bedrijf ter beschikking had om grote kranen te vervoeren. Als de politie geen spoor vindt van de dader, dreigt een zware investering. “De nieuwprijs van zo’n dieplader bedraagt toch al snel minstens 50.000 euro. Een hele zware investering, zeker als je weet dat het eigenlijk compleet overbodig is. De gestolen aanhangwagen is al twintig jaar oud, maar kon perfect nog tien jaar zonder probleem gebruikt worden”, vertelt Lonneville.

Camerabeelden

De bestolen zaakvoerder hoopt dat de camerabeelden in de buurt kunnen helpen om de daders te ontmaskeren. “En vooral om mijn dieplader terug te vinden. Het zou me zoals eerder gezegd een fikse investering besparen”, aldus Filip. In de twintig jaar dat de man actief is in de industriebouw, is het de eerste keer dat hij wordt geconfronteerd met een dergelijke diefstal. “Enkele jaren geleden hebben ze wel eens, vlak voor onze deur, de mazouttank leeggepompt. Maar een diefstal van die orde? Neen, dat niet. Hopelijk was het meteen ook de laatste keer.”

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier