Gifmoordenares krijgt opschorting voor laster en eerroof

Aron Dedier overleed door vergiftiging. Petra Vandenbussche betichtte de eigenaars van de boerderij waar ze woonde ervan vergif te hebben laten rondslingeren. © GF
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft Petra Vandenbussche (40), die eerder tot 18 jaar opsluiting werd veroordeeld voor gifmoord, opschorting van straf gegeven voor laster en eerroof. In het onderzoek naar die moord op haar zoontje diende de vrouw uit Eernegem klacht in tegen haar buren.

Petra Vandenbussche werd in september 2014 tot 18 jaar opsluiting veroordeeld voor de gifmoord op haar zoontje Aron Dedier. In mei 2011 mengde ze de verboden insectidice Malathion in een beker limonade van het 9-jarige jongetje. Aan de gevolgen van die vergiftiging overleed hij op 3 juni 2011 in het UZ Gent.

De klacht van Vandenbussche had indertijd de krant gehaald, waardoor haar buren in Eernegem moesten afrekenen met heel wat verwijtende blikken

Voor haar bekentenissen beweerde de beklaagde dat haar buren het product wellicht hadden laten rondslingeren in een schuur op hun boerderij. Vandenbussche diende zelfs klacht in wegens onopzettelijke slagen en verwondingen. Op haar assisenproces verontschuldigde de vrouw zich al uitgebreid voor die klacht.

De buren vroegen aan de strafrechter een morele schadevergoeding van 6.000 euro. De klacht van Vandenbussche had indertijd de krant gehaald, waardoor haar buren in Eernegem moesten afrekenen met heel wat verwijtende blikken. Ze kregen een schadevergoeding van elk 2.500 euro toegewezen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier