Ghanees vrijgelaten voor valsemunterij in Oostende

Redactie KW

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, kan nog beroep aantekenen tegen zijn vrijlating.

In een zaak van valsemunterij heeft de Brugse raadkamer een 34-jarige Ghanees vrijgelaten. Cliff A. werd dinsdag in Oostende opgepakt, toen hij samen met een vriend betaalde met een vals briefje van 50 euro. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, kan nog beroep aantekenen tegen zijn vrijlating.

Twee Ghanezen bestelden dinsdagavond bij een slager in de Torhoutsesteenweg een gebraden kip ter waarde van zes euro. De uitbaatster merkte echter dat de verdachten met een vals biljet van 50 euro probeerden te betalen. Toen een klant de politie belde, sloegen de Ghanezen op de vlucht. Ter hoogte van de Nieuwpoortsesteenweg werden ze al ingerekend door de politie. Uit onderzoek bleek dat ze eerder in een bakkerij ook al met een vals briefje van 50 euro betaalden.

De verdachten beweren dat ze niet wisten dat het om vals geld ging. Bovendien zouden ze de valse briefjes van 50 euro slechts toevallig in handen gekregen hebben. De raadkamer besliste om Cliff A. vrij te laten. Meester Jean-Marie de Meester, de advocaat van de andere verdachte, vroeg om de zaak uit te stellen. Hierdoor verschijnt Ike O.A. (52) pas dinsdag voor de Brugse raadkamer.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier