Gewezen bokskampioen richt bloedbad aan in psychiatrische kliniek in Beernem

Redactie KW

Het incident roept vragen op over de veiligheid in het gesloten crisiscentrum van deze psychiatrische kliniek.

Een psychiatrische patiënt sloeg en stampte vorig weekend een medebewoner van Sint-Amandus het ziekenhuis in. De familie van het slachtoffer overweegt een klacht in te dienen tegen Sint-Amandus.

De Brugse raadkamer heeft dinsdag de aanhouding van G.B., een gewezen bokskampioen bij de zwaargewichten uit Gent,verlengd. Die werd op vrijdagavond 16 januari gearresteerd in het Sint-Amandusinstituut in Beernem, nadat hij twee medepatiënten aangevallen had. Er waren vier agenten nodig om de uitzinnige dader op te pakken. De familie van een van de slachtoffers, de 52-jarige Bruggeling S.D., hekelt het gebrek aan veiligheidsmaatregelen in het crisiscentrum van Sint-Amandus.

Bokser

“Het leven van mijn broer werd gered door een medepatiënt, niet door verpleegkundigen”, zegt de zus van S.D. “Er is blijkbaar onvoldoende bewaking en personeel in die gesloten afdeling. De dader kon zomaar de kamer van mijn slapende broer binnen sluipen en hem knock-out slaan.”

“Hij kreeg tien uppercuts in het aangezicht en viel bewusteloos neer tussen de wandkast en zijn bed. Het enige dat de verpleger deed, was de matras bovenop mijn broer gooien, om de hardste stampen en slagen wat te verzachten”, reageert de familie. “Zelfs de verpleegkundige dacht aanvankelijk dat mijn broer dood was. Hij gaf geen teken van leven en zijn kamer lag vol bloed.”

(SVK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier